Hansgrohe Superprestige Cyclocross Ruddervoorde - 6 november 2016Quinten Hermans tikkeltje sterker dan Eli IserbytEuropees kampioen Quinten Hermans was de beste in de Ruddervoordse beloftenwedstrijd. Met één snelle ronde rond half koers maakte Hermans het verschil. Iserbyt spartelde nog tegen, maar kon de kloof niet meer dichten.


Het was de Nederlander Joris Nieuwenhuis die de beste start nam in de weiden van de Pyfferoens. Maar Nieuwenhuis was blijkbaar iets te voortvarend van start gegaan, want hij moest al snel het gezelschap dulden van zowel de Europese (Hermans) als de wereldkampioen (Iserbyt). Een driestrijd werd het echter nooit.

Bij een versnelling rond half koers van Hermans moest eerst Iserbyt en daarna ook Nieuwenhuis de rol lossen. Hermans pakte snel wat voorsprong en was vertrokken voor een lange solo. In de tweede koershelft kwam Iserbyt terug in de koers, passeerde Nieuwenhuis en kwam ei zo na ook nog opnieuw in het spoor van Hermans, maar bleef toch op een achttal seconden hangen.

Iserbyt: "Ik bleef er in geloven"

"Ik bleef er nochtans in geloven", aldus Iserbyt na afloop. "Maar ik moet toegeven dat Quinten wat sterker was in de zandstrook. Zonder die passage had ik zeker nog kans gemaakt op de aansluiting. Maar ik kan leven met die tweede plaats. Belangrijker is dat ik na een moeilijke periode opnieuw mijn oude niveau heb teruggevonden."

Joris Nieuwenhuis zakte in de finale nog zwaar terug, moest in de slotfase nog hemel en aarde verzetten om Yannick Peeters af te houden en finishte uiteindelijk op een minuut van Quinten Hermans. Die wordt ook de nieuwe leider in het Superprestigeklassement.

"Dit doet deugd", aldus de Telenet-Fidea Lion. "Dat ik nog heel wat moeite heb moeten doen om Eli af te houden, maakt de zege des te mooier. Dinsdag op de Koppenberg liep het voor geen meter. De ontlading na de verlenging van mijn Europese titel had ook zijn nadelen. Maar de rest van de week nam ik de nodige rust. En dat resulteerde vandaag in winst."

Hier kunt u de volledig uitslag bekijkenSPONSORS