Hansgrohe Superprestige Cyclocross Ruddervoorde - 6 november 2016Toon Vandebosch solo van start tot finishNauwelijks spanning in de derde manche van de Ridley Cup voor junioren. Toon Vandebosch reed al in de openingsronde weg van zijn concurrenten en won met ruime voorsprong. Jelle Camps werd tweede en behield daarmee de leidersplaats. Niels Vandeputte mocht op de derde podiumtrede plaatsnemen.


Toon Vandebosch liet na de start geen twijfel bestaan over zijn bedoelingen. Hij zette de rest meteen onder druk en had na één ronde al een voorsprong van bijna tien seconden op Yentl Bekaert, Jelle Camps en Florian Vermeersch. Ben Turner, Andreas Goeman en Niels Vandeputte volgden nog iets verderop.

De volgende ronden kon Vandebosch zijn voorsprong ook steeds verder uitbouwen, achter hem bleef de strijd om de dichtste ereplaatsen wel boeiend. In de op één na laatste ronde was het Camps die op zoek ging naar de tweede plaats. Bekaert, Goeman, Vandeputte en Turner gingen samen de slotronde in. Goeman werd uitgeteld na een val, Vandeputte toonde zich in de slotmeters sterker dan Turner en Bekaert.

"Geprikkeld aan de start"

"Ik kwam ietwat geprikkeld aan de start", zei Vandebosch. "De jongste weken liep het niet zo goed en ook het EK was een tegenvaller. Ik wilde dan ook eens tonen dat ik er nog altijd sta. Dit parcours, met de vele technische passages en de zandstrook, ligt me ook wel. Al in de eerste ronde kon ik enkele seconden voorsprong nemen, waarna ik een technisch moeilijke strook aangreep om die kloof uit te diepen. Daarna was het zaak om mijn tempo vast te houden en fouten te vermijden."

Jelle Camps erkende dat de tweede plaats het hoogst haalbare was. "Toon volgen was vandaag niet mogelijk. Ik ben dan ook heel tevreden met de tweede plaats en het behouden van de leiding in de Ridley Cup. Ik heb een zware week achter de rug. In het EK ben ik heel diep geweest, daarna was het nodig om wat te rusten. Ik kwam vandaag moeilijk in mijn ritme en moest dan ook passen toen Toon meteen vol doorging. In de tweede wedstrijdhelft voelde ik me veel beter en toen kon ik ook afstand nemen van de rest met het oog op de tweede plaats."

Hier kunt u de volledig uitslag bekijkenSPONSORS