Hansgrohe Superprestige Cyclocross Ruddervoorde - 6 november 2016Luke Verburg klopt Ryan Cortjens en Brit TulettDe Nederlander Luke Verburg is de eerste winnaar in Ruddervoorde. De nieuwelingenwedstrijd werd gedomineerd door een viertal met ook nog Ryan Cortjens, Pim Ronhaar en Ben Tulett.


Elfde seizoenszege voor Luke Verburg, maar deze kreeg de jonge Nederlander van Lares-Doltcini geenszins cadeau. "Daarom is het ook één van de mooiste", reageerde hij achteraf. "Omdat ik er zo hard heb moeten voor knokken."

Verburg startte goed, en kreeg Ryan Cortjens en zijn landgenoot Pim Ronhaar mee in zijn spoort. Yente Peirens was een rondje lang de eerste achtervolger, maar die zag wat later het Britse talent Ben Tulett voorbij flitsen. Die trok zijn achtervolgingsrace zelfs door tot bij het leidende trio.

En dat kwartet domineerde verder de wedstrijd. De vier gaven elkaar geen duimbreed toe, al leken bij het ingaan van de slotronde Verburg en Cortjens toch de sterksten. Maar hun minieme voorsprong gaven ze al even snel weer uit handen. Finaal bracht de laatste passage door het zand de beslissing: Verburg kliefde het best door de strook en soleerde naar zijn elfde van het seizoen. Cortjens en Tulitt mochten hem als tweede en derde op het podium flankeren. Pim Ronhaar moest in die laatste ronde als eerste de rol lossen.

Een glunderende Verburg op dat podium. "Deze wedstrijd was beste een lastige klus", resumeerde hij. "Ik heb echt moeten werken vandaag. Al in de eerste ronde sloeg ik in een kloofje, maar net bij het uitrijden van de zandstrook ging ik overkop. Ik heb me dan maar even rustig gehouden terwijl Ronhaar het werk opknapte."

"Toen Ronhaar op zijn beurt ten val kwam, heb ik me zelf op kop gezet en ben ik druk beginnen zetten. Dat heeft uiteindelijk geloond in de laatste passage door het zand."

Hier kunt u de volledig uitslag bekijkenSPONSORS