Cyclocross Ruddervoorde
29 oktober 2017


VZW Wijkcomité Sint-Godelieve

SPONSORSU23: Jens Dekker wint. Wouters blijft leiderNa zijn zeges in Gieten en Zonhoven heeft Jens Dekker nu ook de beloftenmanche in Ruddervoorde gewonnen. Sieben Wouters, vandaag tweede, blijft leider. Toon Vandebosch was met zijn derde plaats de beste Belg.


Drie Nederlanders (Maik van der Heijden, Jens Dekker en Sieben Wouters) en een Belg (Toon Vandebosch) kleurden het eerste koerskwart in de Ruddervoordse beloftenmanche. Jelle Schuermans en Yannick Peeters waren de dichtste achtervolgers. Adam Toupalik, nummer twee in de tussenstand van de Sport Vlaanderen Superprestige, moest vanuit 15de positie terugvechten.

Na een derde wedstrijd verdapperde Dekker en sloeg een eerste - klein - kloofje. Zijn drie gezellen probeerden een rondje lang de kloof te dichten, maar de Beobank-belofte bleek toch te sterk. Naarmate de wedstrijd vorderde, vergrootte de voorsprong, waarna hij naar zijn derde zege in vier SP-manches reed. Alleen in Boom bleef de voormalige juniorenwereldkampioen afwezig.

"Het wedstrijdbegin liep nochtans niet lekker", deed Dekker zijn verhaal. "Ik was wel goed weg, maar ik moest wat zoeken naar het goede gevoel. In de tweede ronde kwam ik helemaal vooraan. Uiteindelijk kon ik in het zand het verschil maken en plots vond ik ook power op de rechte stukken en op de weg. Of ik mijn topvorm te pakken heb? Bijna, heb ik het gevoel."

De strijd om de overige podiumplaatsen werd een duel België-Nederland. Toon Vandebosch werd in de sprint nipt geklopt door Sieben Wouters, die zijn voorsprong in de tussenstand van het regelmatigheidscriterium vergroot. Van der Heijden werd vierde. Opmerkelijk: de vijfde plaats van Eddy Finé, een Franse derdejaarsbelofte, ten nadele van Jelle Schuermans. Met Joshua Dubau (7de) eindigde nog een tweede zuiderbuur in de top tien.

Hier kunt u de volledig uitslag bekijken