Cyclocross Ruddervoorde
29 oktober 2017


VZW Wijkcomité Sint-Godelieve

SPONSORSMaud Kaptheijns blijft maar winnenDe Superprestige Ladies Trophy blijft voorlopig exclusief het domein van Maud Kaptheijns. De Nederlandse scoorde in Ruddervoorde een vier op vier door in een sprint Lucinda Brand en Sanne Cant achter zich te houden. De wereldkampioene heeft als tweede in de stand nu al negen punten achterstand.


Haar beste dag had Kaptheijns nochtans niet. Ze nam nog wel de snelste start, maar het werd ook snel duidelijk dat Brand en Cant net iets beter voor de dag kwamen. Zij sloegen meermaals een kleine kloof - soms solo, nog vaker met zijn tweeën - maar veel terrein gaven de op karakter strijdende Kaptheijns en Annemarie Worst nooit prijs. In de laatste hectometers nam Kaptheijns dan resoluut de leiding om vervolgens gemakkelijk de sprint naar haar hand te zetten.

"Ik reed heel lang rond met het gevoel dat winnen vandaag niet mogelijk zou zijn", erkende Kaptheijns, die zaterdag nog een diepe snijwonde net onder de knie had moeten laten hechten. "Ik vocht puur op karakter en ben heel diep moeten gaan om in de buurt te kunnen blijven van Cant en Brand. In de laatste zandstrook zat ik toch perfect in het spoor van Sanne en even verderop zag ik kans om naar de leiding te rijden. Ik kon ook nog goed aanzetten voor de sprint en standhouden."

Cant: "Verloor zelfvertrouwen in het zand"

Cant leek in de laatste zandstrook een hand uit te steken naar de zege, maar moest enkele meters verder dus toch buigen voor Kaptheijns. Een sprint kwam er niet meer uit, waardoor Brand haar ook nog de tweede plaats ontfutselde. "Bij de laatste passage door het zand zat ik in de ideale positie, maar ik verloor er mijn zelfvertrouwen en stapte te vroeg van de fiets", stelde Cant. "Ik liep vol door om de leidersplaats vast te houden, maar daardoor had ik geen antwoord meer op de versnelling van Maud. Toen zij de sprint inzette, was het geloof in winst eigenlijk al weg. Nu goed, in vergelijking met de voorbije weken sta ik al een pak verder, maar ik zou toch zo snel mogelijk nog eens een overwinning willen pakken."

Hier kunt u de volledig uitslag bekijken