Cyclocross Ruddervoorde
29 oktober 2017


VZW Wijkcomité Sint-Godelieve

SPONSORSRyan Kamp verslaat nipt Tomas KopeckyNa Gieten heeft Ryan Kamp in Ruddervoorde een tweede overwinning geboekt in de Ridley Cup voor junioren. Na een mooi duel toonde hij zich in een sprint net iets sneller dan Tomas Kopecky, die de nieuwe leider wordt in de stand. Niels Vandeputte werd na een knappe remonte derde.


Na een wat chaotische start vormde zich een kopgroep van vier met naast Kamp en Kopecky ook nog Gerben Kuypers en Len Dejonghe. In de tweede van zes ronden sloeg Kopecky een kloofje, maar Kamp gaf niet veel terrein prijs. Dejonghe werd ondertussen teruggeslagen door een lekke band en Kuypers kreeg het gezelschap van Vince Van den Eynde, Pim Ronhaar, Bart Artz en Jarno Bellens. Vandeputte volgde nog een eind verderop.

Kopecky kon niet al te lang genieten van zijn kleine voorsprong, want in de derde ronde liep zijn ketting van het tandwiel en zag hij Kamp voorbijrijden. Die kwam door aan de finish met twaalf seconden voorsprong, maar Kopecky vocht terug en de twee werkten de slotronden in elkaars gezelschap af. Het werd dus een sprint en daarin bleek Kamp net iets sterker dan Kopecky. Vanuit de achtergrond was Vandeputte ondertussen opgerukt naar de derde plaats. Van den Eynde viel terug naar plaats acht en dat kostte hem de leidersplaats in de Ridley Cup.

Ryan Kamp: "Ik wilde zeker niet te vroeg beginnen sprinten"

"De wind maakte er een heel lastige wedstrijd van", zei winnaar Kamp. "Toen Tomas problemen kreeg met zijn ketting kwam ik alleen te zitten in de spits van de wedstrijd. Mijn voorsprong verdween echter helemaal toen ik een foutje maakte in het zand. Ik probeerde even te herstellen in zijn wiel, in de slotronde was het knokken om de eerste plaats te bemachtigen. Ik slaagde erin om als eerste het zand in te duiken, maar opnieuw maakte ik een fout. Gelukkig deed Tomas dat deze keer ook, waardoor het toch tot een sprint kwam. Ik weet dat ik op dat vlak doorgaans iets sneller ben, maar Tomas is heel sterk en gezien de tegenwind was ik er niet helemaal gerust in. Ik wilde zeker niet te vroeg beginnen."

Hier kunt u de volledig uitslag bekijken