Cyclocross Ruddervoorde
29 oktober 2017


VZW Wijkcomité Sint-Godelieve

SPONSORSThibau Nys sneller dan Jetze Van CampenhoutThibau Nys was in Ruddervoorde de beste bij de nieuwelingen. Nadat hij zowat de hele wedstrijd samen met zijn ploeggenoot Jetze Van Campenhout voorop had gereden, versloeg hij die vrij gemakkelijk in de sprint. Yorben Lauryssen mocht als derde mee op het podium.


Nys en Van Campenhout sloegen al in de eerste van vier ronden een kleine kloof, maar in de laatste rechte lijn temporiseerden ze even en dat liet Lauryssen, Jelle Harteel, Steijn Willemsen en Lukas van der Vleuten toe om opnieuw aan te sluiten. Dat was echter van korte duur, want even later toonden Nys en Van Campenhout andermaal dat ze net iets beter waren dan de genoemde concurrenten. Aan het einde van de tweede ronde kwamen ze door met 25 seconden voorsprong op de achtervolgers, die overigens het gezelschap hadden gekregen van Jente Michels, Tibor del Grosso, Ugo Ananie en Jado Bleyenberg.

In de slotronde slaagde Van Campenhout erin om Nys op enkele lengten te fietsen, maar de Belgische kampioen kwam terug en maakte het af in de sprint. Bij de achtervolgers reed Lauryssen weg van de anderen om solo de derde plaats op te eisen.

Nys: "Snel à bloc door hevige wind"

"Ik weet dat ik altijd op mijn sprint kan rekenen, maar ik wilde het eigenlijk op een andere manier afmaken", zei Nys achteraf. "Ik heb enkele keren geprobeerd om Jetze uit het wiel te fietsen, maar door de hevige wind zat ik telkens meteen à bloc en dat liet hem toe om terug te keren in mijn spoor. Omgekeerd probeerde ook hij een paar keer weg te rijden, maar het resultaat was hetzelfde. In de slotronde wilde ik dan als eerste aan de zandbak komen, maar ik schoot uit mijn klikpedaal waardoor dat niet lukte. Gelukkig maakte ik geen fouten en kwam ik in het spoor van Jetze uit het zand. Hij probeerde mij nog te verrassen door de sprint van ver aan te gaan. Ik moest daardoor even een gaatje laten, maar de laatste rechte lijn was lang genoeg om dit nog recht te zetten."

Hier kunt u de volledig uitslag bekijken